dimarts, 4 de febrer de 2014

OUS DURS AMB GARUM

Hem elaborat un plat a base d’ous durs i garum adaptat. El garum consisteix en una pasta de peix que els romans incloïen en molt dels seus plats. Originalment es feia amb vísceres de peix, peixos petits i sang de peix, tot fermentat dins aigua i sal, que als romans els encantava!

Aquí en tenim la recepta:

Ous durs amb garum

1.  Primer has de fer la pasta de garum: barreja el contingut de la llauna d’anxoves amb dues cullerades d’oli i unes gotes de vi.
2.  Amb l’ajuda d’un adult, cal que ho batis amb la batedora fins que quedi una crema espessa.
3.  Un cop obtinguda la crema, afegeix-hi una mica de pebre i una cullerada de mel. Remena-ho bé.
4.  A continuació, i amb l’ajuda d’una persona adulta, bull dos ous en una cassola amb aigua durant 10 minuts.
5.  Un cop cuits, deixa’ls refredar i pela’ls. Després, talla’ls per la meitat.
6.  Col·loca les meitats d’ous durs en un plat i posa damunt de cada un una cullerada de garum.
I ja tens ous durs amb garum, un àpat ben típic romà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada