Hem elaborat un plat a
base d’ous durs i garum adaptat. El garum consisteix en una pasta de
peix que els romans incloïen en molt dels seus plats. Originalment es feia amb
vísceres de peix, peixos petits i sang de peix, tot fermentat dins aigua i sal,
que als romans els encantava!
Aquí en tenim la
recepta:
Ous durs amb garum
1. Primer has de fer la pasta de garum:
barreja el contingut de la llauna d’anxoves amb dues cullerades d’oli i unes
gotes de vi.
2. Amb l’ajuda d’un adult, cal que ho batis amb la batedora fins que quedi una
crema espessa.
3. Un cop obtinguda la crema, afegeix-hi una mica de pebre i una cullerada de mel.
Remena-ho bé.
4. A continuació, i amb l’ajuda d’una persona adulta, bull dos ous en una
cassola amb aigua durant 10 minuts.
5. Un cop cuits, deixa’ls refredar i pela’ls. Després, talla’ls per la meitat.
6. Col·loca les meitats d’ous durs en un plat i posa damunt de cada un una
cullerada de garum.
I ja tens ous durs amb garum, un àpat ben típic romà!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada